Над 4000 българи в цялата страна са поискали защита от

...
 Над 4000 българи в цялата страна са поискали защита от
Коментари Харесай

Жертви на насилие: Над 4000 души са поискали защита през 2023 г.

 

Над 4000 българи в цялата страна са поискали отбрана от органите на реда през предходната година.  Пострадалите дами са над 3500, а мъжете – 500.

Снимка: bTV

По данни на Министерство на вътрешните работи два пъти повече е получената незабавна отбрана спрямо непрекъснатата. От началото на тази година непрекъсната отбрана към този момент е получена от 581 души, като два пъти повече от тях са дами.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари 2 мин. Двойка изтегли с въдица с магнит сейф, цялостен с пари  „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката? 3 мин. „ Пускаха ракети, само че без резултат “: Какви са вредите от градушката?  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

Поредният фрапиращ случай на домашно принуждение е от Враца и едвам не приключва със гибел. 45-годишна жена от Враца е грубо пребита от втория си брачен партньор, с който са разграничени и който е с ограничаваща заповед да я приближава.

Пострадалата е в болница, а съдът постанови най-тежката мярка за задържане под стража за причинителя, който е престъпно проявен и осъждан. Повдигнати са му три обвинявания, в това число и за опасност за ликвидиране.

Снимка: bTV



Мъжът се пробва да нападне дамата първо в магазина ѝ по обед, само че заключената врата я избавя, споделя майката на жертвата. „ Той ѝ прави гримаса, че ще я заколи с пръст на гушата, тя незабавно вика полиция, само че той бяга “, споделя майката на потърпевшата, която крие името и лицето си.

Въпреки че неотложно е известен дежурен прокурор поради нарушената възбрана да не я приближава дамата на по-малко от 100 метра, насилникът не се отхвърля и изненадва жертвата в дома ѝ. Следват часове на мъчения с юмруци, ритници и опасност с оръжие.

„ Това са шест мъчителни часа нечовечен побой, а за нея битка за живот, той към този момент вади револвер и нож и ѝ споделя „ Няма да те убия, както съм ти заречен, правя подарък ти живота, само че не ме натопвай, тъй като ще пострада фамилията ти “, добавя майката.

Снимка: bTV

Във врачанската многопрофилна болница безусловно избавят живота на потърпевшата „ Пациентката постъпи по неотложност, в тежко положение, с мозъчно разтърсване, с политравма, с дихателна непълнота, с пневмоторакс вляво, който наложи оперативна интервенция по неотложност “, споделя доктор Аделина Илиева, хирург в МБАЛ „ Христо Ботев “ - Враца.

Счупил мобилния ѝ телефон и я влачил по земята за косата

Извършителят е престъпно проявен и осъждан за опит за палеж, за ръководство на автомобил без дееспособност, има и висящо дело за обир. А откакто казусът добива публичност посредством bTV от прокуратурата също разясняват.

„ Мога да кажа, че това е безусловно безскрупулно и дръзко  и по тази причина единствената наша реакция е навреме определяне и задържане. Апелирам към жертвите на домашно принуждение да не се опасяват, да алармират на органите на Министерство на вътрешните работи “, разяснява Емилиян Костов, заместник-районен прокурор във Враца.

Разследването по случая продължава

„ Тя живее втори живот. Раните, физическите, ще минат, само че тя няма да се оправи. Настоявам за правораздаване “, моли майката на пребитата жена.

Това не е първото посягане върху дамата. Близките ѝ настояват, че и различен път е подавала тъжби. Преди време отново е  била пребита от същото лице. 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР